MNE

Aktuelno

Aktualne novosti i podrška iz svijeta ZZI.
27. 11. 2016

Digitalna koalicija

Koalicija će promovisati razvoj modernog digitalnog društva i nastojati da na najbolji mogući način iskoristi razvojne mogućnosti koje pružaju informaciono-komunikaciona tehnologija i internet. Digitalna.si projektovana je u skladu sa Strategijom razvoja informacionog društva do 2020 – te strateškim usmjerenjima Evropske Unije i njene promocije uspostavljanja nacionalnih koalicija po uzoru Velike digitalne koalicije EU.

Osnovna svrha (Osnovna namjena) Slovenačke digitalne koalicije – digitalna.si je povećanje konkurentnosti privrede, stvaranje novih radnih mjesta, razvoj socijalnog i inkluzivnog društva te brža digitalna transformacija Slovenije. Za brži i efikasniji digitalni napredak, u Slovenačkoj digitalnoj koaliciji – digitalna.si mogu učestvovati, sve za razvoj i digitalnu transformaciju Slovenije, zainteresovane strane.

Razvoj i poboljšanje digitalne pismenosti i e-vještina stanovništva je samo jedan od Ciljeva. S obzirom na to da je razvoj digitalnog društva (interdisciplinaran), za postizanje sinergijskih i međusektorskih višestrukih razvojnih učinaka potrebno je povezivanje na nivou interesnih grupa, razvojnih politika, mjera te razvojnih sredstava.

Više o Slovenačkoj digitalnoj koaliciji - digitalna.si na: www.digitalna.si/

Slovenačka digitalna koalicija usmjerena je na postizanje među sektorskih razvojnih postignuća koji će ubrzati razvoj države te omogućiti korišćenje razvojnih potencijala Digitalizacije. Koalicija (Državni organi, civilna družba, privreda će zajedno koordinirati i sprovoditi aktivnosti digitalnog razvoja Slovenije sa ciljem:

  • prilagođavanje regulative u skladu sa novim svjetskih trendovima sa ciljem razvoja države
  • ubrzanje digitalne transformacije Slovenije;
  • koordinacije razvojnih politika i mjera za jačanje kapaciteta interesnih grupa za digitalizaciju Slovenije;
  • rast privredne/ekonomske uspješnosti i mogućnosti zapošljavanja;
  • postizanje sinergijskih i među sektorskih razvojnih učinaka;
  • povećavanje upotrebe digitalnih rješenja, usluga i infrastrukture, koja će se zasnivati na otvorenosti, sigurnosti, privatnosti, jednakopravnom pristupu te će doprinijeti smanjenu uticaja na životnu sredinu.


Pošalji link prijatelju
  Zatvori Web stranice ZZI koristiti kolačiće kako bi pružili on-line usluge,
sisteme oglašavanja i funkcionalnosti koje bez njih ne bismo mogli pružiti.

Daljim korišćenjem web stranice, pristajete na korištenje kolačića
Ako ne želite kolačiće , možete ih isključiti u postavkama
Copyright, ZZI d.o.o., 2024