MNE

Aktuelno

Aktualne novosti i podrška iz svijeta ZZI.
20. 12. 2017

Korak bliže razmjeni e-računa u evropskom standardu u Sloveniji

Uspostavljeni su noseći stubov novog slovenačkog standarda za eRačune - shema eSlog 2.0 standard i uslužne platforme za razmjenu eRačuna upućenih u standardu koji je validan i na snazi u Evropskoj uniji.

Dušan Zupančič, predstavnik Slovenačke privredne komore, koja je akcionar akcije ROSE objašnjava: "Novi korak bliže razmjeni eRačunov u skladu sa odredbama Evropske direktive 2014/55 / ​​EU, koji smo uspešno napravili ovog mjeseca, je priprema sheme novog eSlog 2.0 eRačuna, koji je usklađen sa evropskim standardom. Dobavljačima softverskih rešenja i usluga za integraciju novog standarda je na raspolaganju i pomoć, priručnik za eSlog 2,0 na slovenačkom i engleskom jeziku. "

Za potrebe obveznika za javne nabavke, koje nisu budžetski korisnici, koji do sada nisu bili u obavezi da primaju eRačunov, ukoliko ih izdavalac pošalje u evropskom standardu, je u okviru ROSE akcije, uspostavljena platforma servisa za razmjenu eRačuna, otvoren sistem, koji će omogućiti integraciju raznih ERP sistema, računovodstvenog softvera i drugih softverskih rešenja. Rok Bojanc iz ZZI d.o.o. je o planovima za dalji razvoj usluga platforme, rekao: "Platforma za razmenu eRačunov koju smo danas uspostavili, biće dodatno unaprijeđena sa podrškom za standard eSlog 2.0 i konverzijom dva sintakse koje su u skladu sa evropskim standardom za eRačune EN 16 931 (UBL 2.1 i UN / CEFACT -CII), koji će već naredne godine omogućiti obaveznicima sprovođenja javnih nabavki, koji nisu budžetski korisnici, jednostavan i efikasan rad sa eRačunima. "

U razvoju tehničkih rešenja za akciju Rose ZZI d.o.o. i MojDenar IT-d.o.o., izvođači akcije, su iskustva i izazove prilikom praktične primenj rješenja za pristupnu tačku AS4 i razmjenu dokumenata putem testa pristupne tačke AS4, kao i predloge, razmjenjivali sa evropskim ponuđačma softverskih rešenja; Domibus i AS4.net. Stečeno iskustvo značajno će doprinijeti poboljšanju postojećeg softvera na evropskom nivou i povećanje interoperabilnosti između različitih softverskih rešenja koja su prošla test usklađenosti u okviru "Povezivanje Evrope objekta".

Napredak je takođe obilježio današnji sastanak Upravnog odbora akcije, kojeg uz finansijsku podršku Evropske unije (Program Povezivanje Evropa Faciliti) sprovodi Uprava Republike Slovenije za javna plaćanja, Privredna komora Slovenije, ZZI d.d.o., Mojdenar IT d.o.o. kao i Centar za evropsku perspektivu.

Pošalji link prijatelju
  Zatvori Web stranice ZZI koristiti kolačiće kako bi pružili on-line usluge,
sisteme oglašavanja i funkcionalnosti koje bez njih ne bismo mogli pružiti.

Daljim korišćenjem web stranice, pristajete na korištenje kolačića
Ako ne želite kolačiće , možete ih isključiti u postavkama
Copyright, ZZI d.o.o., 2024